klirr i kassan

Jennifer skrev en kommentar att hon gärna vill komma och hälsa på men att det är lite knapert så hon skulle behöva råna någon först. Jag har gjort lite kalkyleringar och kommit fram till att för att Jennifer ska kunna stanna i en vecka, flyga hit och hem, äta varje dag samt ha pengar till nöjen fast eftersom hon har gratis boende behöver hon råna ynka 5000 svenska riksdaler. Eftersom hon bor i Malmö som ju ligger i Skåne har jag sammanställt en lista över några av Skånes rikaste och utvärderat de efter hur rånbara jag tror att de är så att det ska bli lättare för Jennifer att välja ut sitt offer.

 

Hans Trolle-Wachtmeister 75 år, Trolle-Ljungby. Förmögenhet: 349 447 000 kr.

Procentandel Jennifer skulle ta: 0,000014

Hans börjar ju bli ganska gammal nu, 75 år är ändå en del, speciellt om man är Skånsk adelsman och har levt ett helt liv med mycket vin och feta såser. Troligen är han ett ganska lätt motstånd och det faktum att han bor i Trolle-Ljungby gör det ganska enkelt att hitta honom eftersom det är en väldigt liten by. Han är känd för sina tvister med bönder i trakten så han är nog lite av en surgubbe och jag anser inte att han skulle må dåligt av en förlust på 5000 kr.

4/5

 

Ulla Åberg 70 år, Malmö. Förmögenhet: 265 608 000 kr

Procentandel Jennifer skulle ta: 0,0000019

Ulla har förlorat ca 60 miljoner kronor det senaste året på grund av världens finansiella läge men är fortfarande den rikaste i Skåne. Därför är det ju ganska synd om henne redan, men å andra sidan vad gör 5000 kr om man redan har förlorat 60 mille? En stor fördel är att hon bor i Kronprinsen, som hon också äger, i Malmö vilket ju ligger väldigt nära Jennifers egen bostad men vad som tar emot är ju att hon är en gammal dam och såna rånar man inte.

2/5

 

Jan Hain 48 år, Malmö. Förmögenhet: 105 951 000 kr.

Procentandel Jennifer skulle ta: 0,0000047

Jan Hain är huvudägare i ett investmentbolag som heter Beijer G&L. Alla som inte är födda igår vet att om man äger investmentbolag sysslar man sannolikt med en del skumma affärer och inte sällan skattebrott. På det sättet är det ju okej för Jennifer att råna Jan som ju också bor nära och bra. Nackdelen är att Jan är 48 år och har inte börjat tappa så mycket fysiskt ännu att Jennifer själv skulle kunna övermanna honom.

3/5

 

Lars Nilsson 54 år, Helsingborg. Förmögenhet: 104 544 000 kr

Procentandel Jennifer skulle ta: 0,0000048

Lars, eller Lasse Långöra som han kallas har tjänat pengar på fastigheter. Han har en brokig bakgrund med ett förflutet som bland annat musiker. Han har också en fru som heter Inger, förra året kom hon på 37 plats på en lista över Sveriges rikaste personer. Jag tycker det verkar som om Lasse har kämpat för sina pengar och på grund av sitt brokiga förflutna förtjänar han dem. Samtidigt borde han om någon förstå Jennifer och han bor dessutom i Helsingborg där hon går i skolan.

3/5

 

Thure-Gabriel Gyllenkrok 75 år, Genarp. Förmögenhet: 104 157 000 kr.

Procentandel Jennifer skulle ta: 0,0000048

Thure-Gabriel har inte bara Sveriges fulaste namn, han äger två slott också. De är med allra största sannolikhet ärvda från hans adelssläktningar. Han tjänar sina pengar på jordbruk och framförallt EU-bidragen som följer. Här ser jag väldigt stor råningspotential speciellt med tanke på åldern och att han dessutom inte gjort något för att tjäna ihop pengarna själv. Faktum är att när Jennifer har jobbat och betalat skatt har ju en liten avgift gått till EU så man skulle kunna säga att Thure-Gabriel har lånat pengar av Jennifer och nu tar hon tillbaka dem plus ränta. Nackdelar är att han bor i Genarp och att det är lite synd om honom på grund av namnet.

4,5/5
 


Kommentarer
Postat av: Jen

Den där sista ska jag kolla upp. Som du säger är han ju faktsikt skyldig mig lite pengar! Annars lät ju 48åringen som en bra idé också, jag kan ju alltid anlita några banditer, det är ju bara för dem att sno sin löning av honom :D Som sagt jag ska kolla upp detta, återkommer!

2009-12-26 @ 01:16:21
URL: http://illsnaphisneck.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0